De beste alternatieven voor Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is een prachtig programma. Je kunt er van alles mee doen. Foto’s bewerken, afbeeldingen retoucheren en zelfs animeren behoren tot enkele van de opties. Maar aan die gevorderde digitale gereedschappen hangt ook een prijskaartje. Zonder studentenkorting of andere aanbiedingen is de Creative Cloud van Adobe voor veel zelfstandige creatieve ondernemers simpelweg te duur. Om toch uit te voeten te kunnen met een beeldbewerkingsprogramma bespreken we in dit artikel enkele goedkopere Photoshop alternatieven.

Gimp.org

Een populaire vervanger voor Adobe Photoshop is het programma GIMP. GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program en is dus een programma waar je net als bij het bekendere Photoshop naar eigen zeggen afbeeldingen mee kunt manipuleren. De software van GIMP is gratis en is een open code platform. Dit wil zeggen dat gebruikers bijdragen aan de verbetering van het programma. GIMP geeft grafisch ontwerpers, fotografen, illustratoren en wetenschappers de handvatten om een afbeeldingsgerelateerde klus te klaren. Je kunt het programma gratis downloaden voor Windows, Linux en OS X besturingssystemen.

Bekijk het programma hier.

Affinity Photo

Na Adobe Photoshop is Affinity Photo op het gebied van beeldbewerking de keuze voor gevorderde hobbyisten en professionals. Het programma Affinity Photo is op enkele functies na vergelijkbaar met Adobe Photoshop. Ook voor de fotograaf die gewent is met RAW bestanden vanuit de spiegelreflexcamera te werken is Affinity Photo een goede oplossing. De krachtige technologie van het programma kan deze bestanden snel en nauwkeurig verwerken en het plaatje zo naar een hoger niveau tillen. Het programma is verkrijgbaar voor MacOS, iOS en voor Windows besturtingssystemen. Je kunt het programma 90 dagen lang gratis proberen. Daarna kost het 54,99 per jaar.

Bekijk het programma hier.

Logospot.nl_Afbeelding_Canva_Screenshot

Canva.com

Ga aan de slag met Canva! Met deze kleurrijke online tool kun je snel een vette poster, instagram post, uitnodiging, presentatie en zelfs een logo maken. Maak gemakkelijk en snel een account aan middels je bestaande Facebook of Google account. Kies waarvoor je het programma wilt gebruiken en je bent ready to go! Het programma is de eerste dertig dagen gratis. Daarna kun je kiezen voor een eenmalige jaarlijkse betaling of een maandelijkse afschrijving per creditcard.

Bekijk het programma hier.

Photopea.com

Een van de favoriete tools van ons team van ontwerpers is de online editor Photopea.
Het programma is volledig online te gebruiken en bovendien kun je bestaande Adobe Photoshop, Adobe XD, GIMP en Sketch bestanden importeren om te bewerken. Ook handig zijn de standaard templates die je kunt gebruiken in de perfecte afmeting voor een Facebook, Youtube of Insta cover.
Hiermee kun je snel gave dingen voor sociale media in elkaar knutselen zonder ervaren te zijn in het pixelperfect op maat maken van afbeeldingen.

Bekijk het programma hier.

Logospot.nl_Afbeelding_Pixelmator_Screenshot

Pixelmator.com

Ben je op zoek naar een programma waarmee je prachtige digitale illustraties kunt maken en waarmee je lekker kunt spelen met kleuren en effecten? Dan is Pixelmator wellicht het programma voor jou. Het nadeel van dit programma dat het alleen beschikbaar is voor Apple producten zoals iPad of Mac. De prijs voor het programma is 40 dollar maar van dat bedrag heb je wel levenslang plezier.

Bekijk het programma hier.

Adobe FireFly

Een nieuw alternatief voor Photoshop is de tool Adobe FireFly. Met deze AI Art Generator kun je gemakkelijker en veel sneller creatieve beelden creëren dan met Photoshop. Zo kun je onder andere op basis van teksten (prompts/opdrachten) een afbeelding volgens jouw idee genereren. Klik hier om meer te lezen over Adobe FireFly.

Over Logospot.nl

Wij zijn Logospot.nl. Jouw online logo ontwerper! Wij zien het als onze missie om elke (startende) ondernemer te voorzien van een kwalitatief logo tegen een messcherp tarief. We zetten jouw merk of personal brand graag goed in de markt. Dit doen we op basis van meer dan 10 jaar ervaring. Onze logo’s schitteren in een breed scala aan vakgebieden en sectoren. Kickstart jouw bedrijf met een logo van Logospot.nl