De iconische logo’s van steden

City marketing is hot, veel steden proberen hun imago te versterken middels marketing en activiteiten om zo meer bezoekers, inwoners of bedrijven richting de stad te lokken.

Een belangrijk aspect van citymarketing is de visuele identiteit van de stad. Sommige steden hebben zelfs een eigen logo dat wereldwijd bekend is. In deze blog vertellen we over diverse steden en hun beroemde logo’s.

5. Malagueta beach

De spaanse stad Malaga heeft een beroemd logo. In dit geval niet voor de stad maar specifiek voor hun strand in de gelijknamige wijk Malagueta. De letters op het strand zijn gemaakt van beton maar vanwege de zanderige kleur vormen ze een mooi geheel met het strand. Veel toeristen bezoeken het strand om even op de letters van het logo te klimmen en te poseren voor een foto.

logo beach malaga
Illustratie_steden_venlo

4. Venlove

Een van de kleinere Nederlandse steden die al jaren sterk uit de verf komt is Venlo. Met de letters Venlove wordt de liefde voor de Limburgse stad uitgebeeld. Met dit als basis komen er steeds weer nieuwe woordspelingen tevoorschijn zoals Venloverwelkomt en Venloverrast.

Het paars roze logo is dan ook een opvallend stukje citymarketing voor een ieder die Venlo bezoekt

3. I Amsterdam

Miljoenen toeristen gingen er al mee op de foto, de letters I Amsterdam. Deze veelbesproken letters vormden in Nederland letterlijk de basis van citymarketing. Na Amsterdam gingen veel steden aan de slag om op een creatieve manier hun stad in de spotlights te zetten. Alle letters samen zijn 23 meter lang en 2 meter hoog. De letters zijn erg geliefd bij de meerderheid van de toeristen en de lokale bevolking maar volgens de partij Groenlinks straalt het teveel het individualisme uit en nu worden de letters verwijderd van het museumplein. Deze keuze leidt uiteraard tot discussie op meerdere fronten. Interessant blijft het wel.

Illustratie_steden_amsterdam
logo letters bord las vegas welcome

2. Fabulous Las Vegas

Welkom bij een van de meest beroemde borden van de wereld. Welcome To Fabulous Las Vegas. Iedereen die de stad eens bezoekt wil even met het beroemde bord op de foto. Dit bord is dan ook de bakermat van citymarketing en stond er al ver voordat een dergelijke term überhaupt bedacht was. Het bord werd ontworpen in opdracht van een lokale handelaar om meer bekendheid te genereren. Het bord heeft zelfs een eigen webcam dat 24/7 opnames maakt van alles wat er rondom dit beroemde stadslogo gebeurt.

1. Hollywood

Als er een plek bekend is vanwege haar letters dan is het de plaats Hollywood, of zoals het er zichtbaar staat HoLlYwOoD. Dit stadsdeel van Los Angeles werd bekend vanwege de filmindustrie. Vele films en filmsterren vonden hier hun oorsprong. De witte letters op de Hollywood Hills waren oorspronkelijk bedoeld om stukken land te verkopen van deze berg en dienden dan ook als reclame om deze stukken grond kwijt te raken. Oorspronkelijk stond er dan ook Hollywood Land op de berg. Dit ‘te koop’ bord met 5 meter hoge letters werd dan ook jarenlang niet onderhouden. Eerst was er simpelweg geen interesse in het woordmerk op de dorre heuvels van de sterrenstad. Later begonnen mensen de waarde in te zien van deze letters en bij een onderhoudsbeurt werd het tweede woord land verwijderd en bleven de letters met Hollywood over.

 

 

logo letters hollywood bord