Logo afmetingen voor social media 2020!

Sociale media (social media) zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Velen van ons gebruiken dagelijks apps als Instagram, Facebook, Youtube, Snapchat etc. Grote kans dus dat jouw ideale doelgroep op deze platformen actief is. Om deze mensen te bereiken kun je een bedrijfspagina laten maken waarop je de activiteiten van jouw onderneming met de wereld deelt.

In sommige gevallen zijn de activiteiten op sociale media zelfs belangrijker dan op de bedrijfswebsite. Natuurlijk wil je dat jouw logo op deze pagina’s goed uit de verf komt. Een goed ontworpen logo voor social media zal de naamsbekendheid vergroten en meer vertrouwen creëren bij bezoekers van de social media van jouw bedrijf.

Helaas is er geen universele maat of vorm waarmee je al jouw sociale media in een keer kunt voorzien van het perfecte logo. Ook willen de afmetingen door de jaren heen nog wel eens veranderen door aanpassingen aan het ontwerp van bijvoorbeeld Facebook of door de komst van nieuwe formaten beeldschermen. Voor 2020 zetten wij alle afmetingen op een rij. Handig toch!

Social_Media_Afmetingen_Zakelijke_Profiel_Foto
Afmetingen Facebook zakelijke profielfoto

Facebook profielfoto

De profiel foto van je zakelijke Facebook pagina zal worden weergeven in 160 pixels bij 160 pixels (160x160px). Om deze resolutie te kunnen waarborgen kunnen bedrijfslogo’s het beste als een .png bestand worden geüpload in een formaat van minimaal 180 bij 180 pixels (180x180px). De profielfoto van je onderneming zal in een cirkel vorm worden weergeven. Het is daarom belangrijk om tekst goed te centreren en zoveel mogelijk vanuit het midden van de afbeelding te denken.

LinkedIn profielfoto

De profiel afbeelding van je LinkedIn business page zal worden weergeven in 400×400 pixels. Dit is dan ook het exacte formaat dat je moet uploaden. Ook hier kan het bestand als .PNG worden geüpload. LinkedIn heeft het recentelijk ook mogelijk gemaakt om een geanimeerd .GIF bestand als profielfoto te gebruiken. Dit is dan ook de laatste trend in marketing waar bedrijven graag gebruik van maken om op te vallen op dit zakelijke platform. Het logo zal rechthoekig worden getoond.

Afmetingen LinkedIn zakelijke profielfoto
Afmetingen profielfoto Instagram zakelijke bedrijfspagina

Instagram profielfoto

Het gebruik van Instagram is steeds populairder onder veel bedrijven. Veel jonge mensen hebben Facebook massaal achter zich gelaten en dit zorgt ervoor dat ook veel bedrijven zich interesseren voor het sociale media platform. Het formaat voor een Instagram profiel foto is aanzienlijk kleiner dan de afbeeldingen van bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. De Instagram profielfoto zal worden weergeven als 110 bij 110 pixels (110x110px). De optimale grootte is 180×180 pixels maar de minimale vereiste bedraagt 110×110 pixels. Omdat het logo in veel gevallen erg klein wordt weergegeven is het belangrijk dat het logo eenvoudig, duidelijk en makkelijk te bekijken is vanaf een smartphone.

Twitter profielfoto

Ondanks dat twitter in populariteit is afgenomen blijft het een interessant medium voor het volgen van nieuws en opinie. Een profielafbeelding voor Twitter is gelijk aan die van LinkedIn en heeft een afmeting van 400x400px.

Afmetingen profiel foto zakelijke twitter pagina
Afmetingen Logo Profiel Foto YouTube Zakelijk

Youtube profielfoto

Voor wie aan de slag wil gaan met maken en publiceren van videocontent voor zijn of haar bedrijf is Youtube een onmisbaar platform. Naast mooie video’s mag een super scherpe company profile picture natuurlijk niet ontbreken. De afmeting voor een profielfoto op Youtube is 800 bij 800 pixels (800x800px). In veel gevallen wordt het Youtube logo echter getoond in de afmeting 98×98 pixels.

Conclusie:

Kortom, de afmetingen voor sociale media kunnen erg verschillend zijn. Wil jij de exposure voor je bedrijf vergroten en aan de slag gaan met platformen als Instagram en Facebook maar heb je nog geen logo voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij helpen je met de visuele identiteit van je organisatie!

Over Logospot.nl

Wij zijn Logospot.nl. Jouw online logo ontwerper! Wij zien het als onze missie om elke (startende) ondernemer te voorzien van een kwalitatief logo tegen een messcherp tarief. We zetten jouw merk of personal brand graag goed in de markt. Dit doen we op basis van meer dan 10 jaar ervaring. Onze logo’s schitteren in een breed scala aan vakgebieden en sectoren. Kickstart jouw bedrijf met een logo van Logospot.nl