Nieuw logo Bayerische Motoren Werke (BMW)

Afgelopen week werd bekend dat de Bayerische Motoren Werke het beroemde BMW logo gaat vernieuwen. De bekendmaking viel samen met de presentatie van het i4 model. De nieuwste concept car van de Duitse autobouwer. Na een goed huwelijk van twintig jaar lijkt de koek wat betreft het oude logo dus op. De reden voor deze re-branding is het toekomstperspectief van het merk BMW, waarbij elektrisch rijden natuurlijk een speerpunt in de strategie is. Hiermee volgt BMW de koers van andere Duitse automerken zoals Volkswagen en het eigen concept Mini.

Even wennen..

In het nieuwe logo stapt BMW af van de befaamde zwarte ring. Deze zwarte ring maakt plaats voor transparantie. Daarnaast voert de kleur wit de boventoon. Verder blijft het logo nagenoeg hetzelfde. De letters ‘BMW’ pronken nog steeds fier gebogen tussen de beide ringen van het logo. De transparantie zal er hoogstwaarschijnlijk voor gaan zorgen dat het embleem verlicht kan worden. Door LED lampjes achter het embleem te plaatsen licht het logo op een futoristische wijze op. De veranderingen in het logo zijn dus beperkt gebleven. Ondanks dat er weinig veranderd zal de wijziging voor veel BMW fans echter even wennen zijn. Ook is de kans klein dat het automerk nu kanshebber is voor de top vijf lelijkste automerken.

Nieuw logo BMW i4

Oorsprong van het BMW logo:

De overstap naar het transparantere logo is het 6e re-branding proces dat het merk BMW doorloopt. Tussen 1917 en nu is er slechts 5x aan het logo gesleuteld. In de beginjaren van het merk heeft BMW ook geëxperimenteerd met de bouw van vliegtuigen. Hierdoor denken veel mensen dat het blauwe en het witte vlak in het logo verwijzen naar een propeller. Het merk heeft deze gedachte altijd ontkend. Het blauwe en witte vlak dat veel weg hebben van een propeller verwijzen echter naar de Beierse vlag met het bekende ruitjespatroon dat wij Nederlanders vooral kennen van de oktoberfestijn.

Toepassing van het nieuwe BMW logo:

De merktransitie van BMW brengt veel met zich mee. Niet alleen het merk zelf maar ook alle gebruikers zoals autodealers, garagehouders en handelaren zullen te zijner tijd om moeten naar het nieuwe logo. BMW verwacht dat de veranderingen in de communicatiemiddelen nog tot en met eind mei 2021 in beslag zullen nemen. Een mega project dus. Ook de conceptcar i4 is nog niet beschikbaar. Hierdoor kan het zijn dat het nog wel enkele jaren zal duren voordat het nieuwe BMW logo het straatbeeld domineert.

Nieuw logo BMW 2020

Over Logospot.nl

Wij zijn Logospot.nl. Jouw online logo ontwerper! Wij zien het als onze missie om elke (startende) ondernemer te voorzien van een kwalitatief logo tegen een messcherp tarief. We zetten jouw merk of personal brand graag goed in de markt. Dit doen we op basis van meer dan 10 jaar ervaring. Onze logo’s schitteren in een breed scala aan vakgebieden en sectoren. Kickstart jouw bedrijf met een logo van Logospot.nl