Kies eens voor visitekaartjes met ronde hoeken

Visitekaartjes zijn als startende ondernemer een mooie manier om een goede eerste indruk achter te laten bij potentiële nieuwe opdrachtgevers. Daarnaast kun je met visitekaartjes je netwerk vergroten en deze op tactische plekken neerleggen. Visitekaartjes zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je onder andere rekening houden met papierdikte, kleur, samenstellen en met de afronding van de hoeken. In dit artikel gaan we in op de voordelen van visitekaartjes met een ronde hoek. 

Voorbeeld visitekaartje met ronde hoeken.

De geschiedenis van het visitekaartje

Bij het ontwerpen van een logo en huisstijl komen vaak als eerste de visitekaartjes aan bod. Deze eerste stap is ontstaan uit het tijdperk dat ondernemers alles nog offline deden. Met elkaar in contact komen ging enkel als je elkaars telefoonnummer en adres had. Het was het makkelijkste om dit op een kaartje te noteren en dit uit te delen aan andere entrepreneurs. Doordat iedereen zo’n visitekaartje had werd het des te noodzakelijker om eruit te springen en een opvallend ontwerp te hebben. Daarom werden visitekaartjes een enorm belangrijk onderdeel van de huisstijl van bedrijven.

De afmeting van een visitekaartje met ronde hoeken

Het formaat van visitekaartjes met een ronde afwerking is exact hetzelfde als dat van normale visitekaartjes. Het formaat is liggend 85 x 55 mm. Bij de opmaak van visitekaartjes dien je altijd rekening te houden met een afloopgebied van minstens 3 millimeter.

Standaard hebben visitekaartjes rechte hoeken. Bij Logospot zijn wij enorm fan van visitekaartjes met ronde hoeken omdat deze hoekjes niet vouwen wanneer je ze in een portemonnee of iets soortgelijks bewaard. Ook geeft het een dynamische en speelse look aan het ontwerp. Dat is perfect als je jouw bedrijf een moderne uitstraling wilt meegeven. Bij de meeste drukkerijen hebben visitekaartjes met ronde hoeken een radius van 7mm.

Voorbeelden van visitekaartjes met ronde hoeken

Voordat je gaat beginnen met het ontwerpen van nieuwe visitekaartjes is het goed om eerst inspiratie op te doen. Om je een idee te geven van de kracht van een visitekaartje met een ronde hoek hebben we hier de mooiste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Over Logospot.nl

Wij zijn Logospot.nl. Jouw online logo ontwerper! Wij zien het als onze missie om elke (startende) ondernemer te voorzien van een kwalitatief logo tegen een messcherp tarief. We zetten jouw merk of personal brand graag goed in de markt. Dit doen we op basis van meer dan 10 jaar ervaring. Onze logo’s schitteren in een breed scala aan vakgebieden en sectoren. Kickstart jouw bedrijf met een logo van Logospot.nl